Tariceanu i-a cerut lui Valeriu Stoica o intilnire pentru a stabili o strategie de fuziune a PNL cu PD. Cei doi s-au intilnit ieri, dupa o lunga perioada de relatii reci.

Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Stoica s-au intilnit ieri dupa-amiaza pentru a discuta despre viitorul PNL. Conform unor surse din PNL, intilnirea a fost solicitata telefonic de premier. Aceasta urmeaza scrisorii deschise pe care Stoica i-a adresat-o presedintelui PNL la inceputul saptaminii, oferindu-se sa sprijine proiectul fuziunii cu PD si precizind ca, desi din 2000 el si Tariceanu au avut pozitii divergente, nu-i poarta nici o ranchiuna.

Valeriu Stoica a confirmat pentru "Cotidianul" intilnirea cu Tariceanu si a precizat ca subiectul principal a fost "strategia PNL, cu referire la fuziune". "Exista o viziune comuna, amindoi credem ca fuziunea e necesara pentru consolidarea dreptei. Trebuie sa gasim cea mai buna solutie pentru a crea solidaritatea necesara in interiorul partidului pentru acest proiect", a spus fostul presedinte al PNL, cu referire la rezistenta pe care ideea fuziunii o intimpina in anumite filiale liberale.

"O sa ma bat pentru fuziune, alaturi de Tariceanu, daca nu are sprijin in cadrul partidului", ne-a declarat el. Stoica, primul care a avansat ideea unei fuziuni intre PNL si PD - inca din 2003 - spune ca intilnirea de ieri a reprezentat doar o prima discutie, de principiu. El a precizat ca aceasta colaborare vizeaza "strategii si doctrine" si ca nu doreste functii publice sau politice in schimbul colaborarii sale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.