Tinerii liberali si-au pus in gind sa-i premieze pe Nastase, pe Geoana si pe Vanghelie. Reprezentantii opozitiei vor beneficia de o sectiune speciala in cadrul Galei Premiilor TNL, de pe 30 ianuarie.

Este greu de crezut ca premiantii din opozitie vor urca pe scena Teatrului National sa-si ia premiile si probabil ca nici nu vor veni la festivitate. "Laureatii" vor fi mai ales din PSD, si, desi presedintele TNL, Cristian Adomnitei (foto), spune ca se vor nominaliza cite patru concurenti pentru fiecare categorie, se pare ca mai degraba au fost cautate premii care sa se potriveasca politicienilor si nu invers.

De exemplu, premiul "Nepotul anului" acordat "celui mai fericit nepot" - si care initial fusese intitulat "Turnul de fildes" pentru cel mai arogant om politic - este clar pus deoparte pentru Adrian Nastase. Premiul "Busola" pentru cel mai dezorientat politician i-ar putea reveni lejer lui Mircea Geoana. Nu este prea greu de ghicit nici ce primar pesedist de sector va primi premiul "Care este". Cel de-al patrulea premiu, "Halatul, cit e halatul", intitulat initial "Rudotel", isi va recruta cistigatorul din rindurile conducerii PRM.

Premierea opozitiei va juca rolul momentului comic al galei, care are ca principal scop incurajarea activitatii de tineret in cadrul PNL, prin acordarea de premii pentru cea mai activa filiala TNL, cel mai activ tinar liberal, cel mai de succes om de afaceri al TNL etc.

Scoala de anticomunisti

In paralel, TNL va declansa un sir de activitati menite sa constientizeze tinerii cu privire la ororile regimului comunist. Prima actiune va fi organizarea unei Scoli politice pe aceasta tema la Sighetul Marmatiei, intre 23 si 29 ianuarie. Manifestarea va deveni una anuala. "Nu avem libertatea de a uita ce a insemnat comunismul. In fiecare an vom duce cit mai multi tineri la Memorialul de la Sighet", a declarat Cristian Adomnitei. TNL va initia si un concurs national de eseuri pe aceasta tema, cu premii intre 500 si 1.500 de euro, adresat tuturor tinerilor, indiferent de optiunile lor politice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.