Consilierul de stat de la Departamentul Politic din cadrul Administratiei Prezidentiale, Valeria Buric (Dorneanu), a demisionat din functie.

Oficialul Administratiei Prezidentiale a explicat ca "decizia i-a apartinut exclusiv Valeriei Dorneanu", care a invocat, pentru demisie, "probleme personale". Pe postul de consilier de stat, lasat liber de Dorneanu, ar putea fi promovat actualul consilier pe probleme de culte al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Tiberiu Cazaban. Cu alte cuvinte, postul de consilier de stat pe probleme politice va fi transformat in cel de consilier de stat pe probleme de culte. Dorneanu lucra in Departamentul Politic, condus de consilierul prezidential Claudiu Saftoiu. Ea conlucra la elaborarea sintezelor si a analizelor politice care ii erau inaintate sefului statului.

O corabie cu multi naufragiati

Dorneanu este cel de-al noualea consilier care paraseste Cotrocenii. Primul plecat, dintre cei numiti in functie de Traian Basescu la inceputul mandatului sau, sau mosteniti de la Ion Iliescu, a fost seful Departamentului Securitatii Nationale, Vasile Blaga, care a devenit ministrul Administratiei si Internelor. Mostenit de la Ion Iliescu, Dumitru Honciu a parasit, primavara trecuta, postul de consilier de stat pe probleme de protocol, in urma unor dispute cu Traian Basescu si a acuzatiilor, nedovedite, ca transmitea la PSD miscarile sefului statului.

Aproape in acelasi timp, alt consilier de stat de pe vremea lui Iliescu, Sorin Stanciu, parasea sefia Departamentului de relatii cu publicul. Pe 1 mai, Andrei Plesu renunta la functia de consilier prezidential pe probleme de politica externa. El a invocat, oficial, probleme de sanatate, numai ca apropiati ai sai puneau plecarea lui pe seama divergentelor cu Traian Basescu.

Desi la intervale de citeva luni, cele doua consiliere de stat si sefe ale cancelariei prezidentiale, Stana Anghelescu si Elena Udrea, au plecat de la Cotroceni din acelasi motiv: ca urmare a scandalurilor de presa pe tema afacerilor sotilor lor. Invocind motive de sanatate, in ultima zi a anului trecut parasea Cotrocenii si Renate Weber, consilier prezidential pe probleme juridice. Acuzat ca s-a aflat la originea intoxicarii presei cu un controversat proiect de lege, consilierul de stat la Departamentul Securitatii Nationale, generalul (r) Viorel Birloiu isi prezenta demisia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.