"De la mine nu ati auzit acest cuv?nt niciodata, desi as fi putut si eu sa vorbesc despre asta. Este cam pripit in unele expresii, pentru ca este mai t?nar", a spus Marko, atragand insa atentia colegilor de guvernare ca la PPE orice partid candidat este judecat dupa evolutia sa pe plan intern.

Liderul UDMR s-a aratat deranjat de faptul ca atentionarea Uniunii la adresa PD a fost perceputa drept un santaj. "Noi am sprijinit si vrem sa sprijinim in continuare intrarea PD in Partidul Popular European, dar PD va trebui sa-si revada atitudinea. Deocamdata, vreau sa fim de buna credinta si sa ne intelegem", a afirmat Marko Bela.

El a atras atentia ca valorile PPE sunt incompatibile "cu o anumita retorica ultranationalista a PD" si ca atare acest partid "trebuie sa-si schimbe abordarea in legatura cu proiectul de lege privind statutul minoritatilor nationale".

Astfel PD ar dovedi ca stie ce inseamna integrarea in familia politica a popularilor europeni: "insusirea valorilor familiei politice si o anumita atitudine europeana".