Actualizate sau ba, declaratiile parlamentarilor se dovedesc surprinzatoare, si asta nu numai din cauza conturilor sau a mostenirilor. Ci si pentru modul original in care unii dintre ei au inteles sa completeze rubricile.

Unii dintre alesi nu sint multumiti de faptul ca trebuie sa precizeze in declaratie ca au functia de deputat sau senator. Corneliu Vadim Tudor, de exemplu, a taiat cuvintul "functie" si a trecut deasupra "calitatea". Pesedistul Ovidiu Musetescu a considerat probabil ca doar cuvintul "deputat" nu reprezinta o descriere suficienta a vietii sale, si a scris in capul declaratiei de avere cuvintul "divortat".

Copiii, comoara la casa omului

Cum copiii buni sint adevarata avere a unui parinte, nu ar trebui sa ne mire ca unii si i-au trecut in declaratia de avere. Deputatul PRM Paul Magheru a completat rubrica privind casele detinute cu urmatoarele comentarii: "Apartament - cump. fiul Magheru Calin, medic, casatorit, doi copii" si "casa - fiica Magheru Denisa, asistent universitar, necasatorita". C.V.-urile celor doi ar fi continuat probabil cu studiile si hobby-urile, dar s-a terminat rubrica. Dat fiind faptul ca si-a trecut copiii la posesii, nu ar fi de mirare ca, daca fiica sa necasatorita se va marita, sa ajunga in urmatoarea declaratie de avere la rubrica "Bunuri mobile si imobile instrainate in ultimul an".

Si colegul sau Ion Minzina si-a trecut copilul la rubrica venituri, e drept, cu mentiunea: "Nu realizeaza venituri, virsta 6 ani si 9 luni". Minzina pare nesigur de veniturile sotiei, declarind ca aceasta a cistigat in 2004 "cca 440 de milioane de lei" si nu pare sa stie clar nici ce face aceasta exact la serviciu, dat fiind ca in dreptul ocupatiei acesteia trece "angajat ABN.AMRO".

Traitori din "salar" si "dividente"

Senatorul PSD Radu Cristian Georgescu traieste, ca si sotia sa, din "salar", iar copilul lor beneficiaza de "aloctie". In schimb, deputatii Anca Constantinescu (PD) si Cristian Busoi (PNL) declara ca au "dividente". Temindu-se probabil de hoti, pesedistul Florea Voinea si-a precizat valoarea conturilor, dar nu si locul unde se afla, mentionind enigmatic ca sint la "banca".

De la "Cheroche" la "Solenta"

Faptul ca unii parlamentari conduc masini nu inseamna ca stiu neaparat si cum se numesc. Senatorul PSD Ioan Vargau este convins ca Dacia pe care o detine este marca "Solenta", si nu "Solenza". Independentul Dorel Onaca are un Jeep Grand "Cheroche". Deputatul democrat Ion Gontea conduce un "Peugot", iar colegul sau Mircea Man un "Daewo" (probabil varianta pentru parlamentari a masinii al carei nume se termina cu doi o, Daewoo). Tot un "Daewo" conduce si senatorul liberal Viorel Arion.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.