Deputatul PSD Adrian Severin cere partidului sa apere, in 2006, guvernul Tariceanu de atacurile lui Basescu. Propunerea apare intr-un raport intitulat „Prognoze 2006“, plin de perle lingvistice.

In ultimul raport realizat de Institutul Social Democrat "Ovidiu Sincai", Adrian Severin porneste un sustinut atac la adresa presedintelui Traian Basescu. Potrivit raportului, in 2006, prioritar pentru PSD este sprijinirea Guvernului in relatia cu Presedintia. "Opozitia democrata va trebui sa zadarniceasca acest joc (al lui Basescu n.r.) pe de-o parte, aparind Guvernul in fata agresiunilor si abuzurilor prezidentiale (inclusiv intarind capacitatea de autoaparare a Guvernului), iar pe de alta parte accelerind procesul de constientizare publica a legaturii intre raspunderea guvernamentala si cea prezidentiala", spune raportul. Mai mult, Severin spune ca solutia cea mai buna de a zadarnici atacurile lui Basescu este o alianta intre PNL si PSD "careia presedintele nu ii poate face fata".

PSD trebuie sa sprijine fuziunea PNL-PD

Este un singur punct in care Traian Basescu ar trebui sprijinit de catre PSD. Acesta este fuziunea dintre PNL si PD, desi spune ca acest lucru nu se va intimpla in 2006. In rest, din profetiile lui Severin rezulta ca pentru partidul din care face parte 2006 va fi un an al atacurilor, inclusiv din partea unei parti a presei. El da aici exemplu de trei ziare, printre care si "Cotidianul", si o televiziune, Realitatea TV, care "vor fi in continuare ostile PSD".

Cu privire la integrarea europeana a Romaniei, Adrian Severin spune ca in cele din urma aceasta se va realiza la 1 ianuarie 2007, cu conditia "sa se faca apel la euroobservatorii romani, cu precadere la cei ai PSD", din care si el face parte. In acest sens, raportul face apel la liderii PSD sa sprijine procesul de integrare, pentru ca un eventual esec nu ar afecta doar Guvernul "ci si intreaga societate romaneasca si de aceea, indirect, si PSD care, in consecinta, nu si-l poate permite". Mai mult, Severin atrage atentia ca PSD ar avea mult mai mult de cistigat daca ar specula politic reusita integrarii europene, decit daca ar incerca sa speculeze un eventual esec.

"Perlatele" lui Severin

Raportul prezentat ieri de Adrian Severin in numele Institutului "Ovidiu Sincai", intitulat "Prognoze 2006", contine mai multe exprimari ciudate din categoria "sinergia faptelor". De exemplu, cu privire la relatia dintre Basescu si Tariceanu, Severin spune ca seful statului va incepe sa resimta "efectul legii eficientei regresive a presiunii excesive". In acelasi registru, Theodor Stolojan si Mona Musca "sint gata sa sabordeze PNL in PD". Ca previziune pentru anul 2008, Severin spune ca "PD pregateste strategia , adica strategia prin care principala raspundere a guvernarii sa fie transferata catre liberali". Despre Traian Basescu spune ca va institui "un regim neo-cezarist" care va aduce "un excelent raport cost-beneficii al loviturii sale de stat perlate".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.