Fostul presedinte Ion Iliescu a acuzat ieri, intr-o emisiune la postul public de radio, actuala Putere, de tentatii totalitare, afectarea regulilor jocului democratic, de abuzuri impotriva justitiei.

El a catalogat drept abuzuri si recentele pozitii ale presedintelui Traian Basescu, ale premierului Tariceanu si ale ministrului Justitiei Monica Macovei pe care le-a numit "atacuri la adresa unor institutii: CSM, Curtea Constitutionala, Inalta Curte, Parchetul". Pentru fostul presedinte sunt ingrijoratoare si "ordonantele guvernamentale, ocolirea Parlamentului sau asumarea raspunderii". Iliescu a vorbit chiar de manifestari periculoase pentru unul din criteriile fundamentale pentru integrare, cele politice.

El nu a omis sa vorbeasca despre incercarea "inadmisibila" de schimbare a presedintilor celor doua Camere, dar si de incercarea de schimbare a presedintilor Consiliilor Judetene. Totul nu este, pentru fondatorul PSD, decat o "ranchiuna politica, transformata intr-o actiune guvernamentala". Durerea mai veche a lui Iliescu, anticomunismul "primitiv, intarziat, vulgar, promovat de un anumit sector al societatii civile", s-a transformat acum "intr-o actiune agresiva impotriva principalului partid din Opozitie" si intr-o cruciada la adresa PSD.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.