Senatorul Gheorghe Funar a primit misiunea de a reorganiza filiala PRM Cluj, dupa demisia deputatului Petru Calian si a sapte consilieri.

Fostul primar a fost numit de catre conducerea centrala a formatiunii presedinte interimar al organizatiei Cluj, urmand ca in termen de doua-trei luni sa fie organizate alegeri. Funar a contabilizat deja plecarile si sustine ca nu au demisionat decat 13 membri, astfel incat activitatea politica a filialei nu a fost afectata. In schimb, el a declarat ca "sunt foarte multi care vor sa revina in partid, dar cererile lor vor fi analizate la Bucuresti".

In ceea ce ii priveste pe demisionari, senatorul de Cluj spune ca acestia si-au facut "harakiri politic" si ca "i-au platit cu milioane de lei pe tineri sa plece din PRM Cluj". "E o nebunie sa faci parte din singurul partid parlamentar in crestere si sa pleci la PC, un partidulet cu una-doua procente si care nu va intra in viitorul Parlament. Ei isi incheie socotelile pe scena politica. Ar trebui sa isi dea demisiile din functiile in care au fost alesi", a afirmat Gheorghe Funar.
Fostul deputat PRM de Cluj, Petru Calian, impreuna cu cei sapte consilieri locali si judeteni s-au inscris, luni, in PC. Calian a respins initial ideea unei demisii, dar ulterior s-a alaturat echipei sale, "din solidaritate".

Motivul invocat a fost acela ca nu au fost sprijiniti de conducerea centrala, iar secretarul general Gheorghe Funar nu a mai ajutat filiala dupa alegeri. Funar sustine insa ca fostul deputat ar fi inceput negocierile cu partidul lui Voiculescu inca de anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.