Demisionarii din PRM Cluj si-au gasit foarte repede un nou partid: pe cel Conservator. Anuntul a fost facut ieri in prezenta ministrului PC, Codrut Seres.

Deputatul Petru Calian, fostul lider al organizatiei judetene a PRM, va primi functia de lider interimar al PC Cluj si va avea misiunea sa reorganizeze filiala. El a ajuns acum din pozitia de politician al opozitiei in postura politicianului aflat la guvernare, in cadrul Coalitiei. Calian sustine ca a gasit asemanari doctrinare intre cele doua partide: "Doctrina conservatoare rezolva problema unui nationalism moderat si are baze puternice pentru intreprinzatorii privati", spune el.

Pe linga deputatul Petru Calian, conservatorii mai cistiga la Cluj cel putin cinci consilieri judeteni si doi locali, la sustinerea carora nici nu sperasera in urma alegerilor din 2004. Filialele PRM din Turda, Gherla, Huedin, Dej si Cimpia Turzii s-au orientat, deja, partial, catre PC. Odata cu plecarea liderilor, este de asteptat ca si membrii PRM sa-i urmeze. PC nu se va opri aici. Fostul prefect de Hunedoara, Petru Margineanu (membru PC), a declarat ieri la Cluj ca urmeaza sa aiba intilniri, saptamina viitoare, cu lideri ai filialelor PRM din Timis, Arad si Caras-Severin, pentru "discutii. Damian Brudascu, care a demisionat anul trecut din PRM si s-a inscris in PC, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, ca va demisiona din PC, deoarece nu poate colabora cu Petru Calian si ca va fi urmat de inca 600 de membri, care se vor reinscrie in PRM.

Independenta de trei zile

Prezent la anuntul oficial, ministrul conservator Codrut Seres a declarat ca miscarea fostilor peremisti nu este migratie politica. "Avem de-a face cu reprezentantii PRM care si-au dat demisia din acest partid inca de joi (saptamina trecuta - n.r.) si au ales azi sa vina la noi. Eu asta nu o numesc migratie politica; numesc migratie in momentul in care un partid provoaca plecarea unor membri din rindul altui partid", a explicat ministrul conservator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.