Principele Radu de Hohenzollern-Veringen va continua sa reprezinte Romania in fata statelor membre ale UE si NATO, dupa ce Guvernul a decis ca acesta sa ramana reprezentantul Executivului pe probleme de integrare, cooperare si dezvoltare durabila.

Decizia a fost aprobata in sedinta de joi a Guvernului, cand s-a aprobat alocarea sumei de 350.000 lei (3,5 miliarde lei vechi), pentru derularea in 2006 a proiectului intitulat "Reprezentantul special al Guvernului Romaniei pe probleme de integrare, cooperare si dezvoltare durabila", a carui conducere este asigurata de principele Radu. Fondurile sunt asigurate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

Decizia ca principele Radu de Hohenzollern - Veringen sa fie desemnat drept reprezentant special al Executivului pentru integrare, cooperare si dezvoltare durabila a fost luata de fostul Guvern, la finele anului 2002. Atunci s-a stabilit ca principele Radu va promova imaginea Romaniei in fata reprezentantilor statelor membre NATO si ale Uniunii Europene. Decizia a fost argumentata la acel moment ca o initiativa necesara in eforturile Romaniei de integrare in structurile euro-atlantice, precum si in continuarea activitatilor fostului suveran Mihai I, "de participare la conectarea tarii la valorile occidentale".

Tot atunci s-a precizat ca principele Radu va promova interesele economice si comerciale ale Romaniei, incurajand investitiile straine, dar fara ca activitatea sa sa presupuna o implicare politica. In felul acesta, principele Radu isi pastreaza si calitatea de consilier al regelui Mihai I.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.