Noul subprefect de Cluj, Cynthia Carmen Curt, fosta asistenta a lui Emil Boc la Facultatea de Drept, spune ca nu are nimic in comun cu „blonda lui Basescu“, in afara de formatia profesionala si culoarea parului, pe care nu are de gind sa si-o schimbe.

Are un nume mai putin obisnuit: Cynthia. "A fost ideea tatalui meu. Cynthia este sinonimul lui Artemis, din mitologia greaca, iar el a iubit foarte mult mitologia greaca". Nu se astepta sa fie comparata cu Elena Udrea. "Am fost surprinsa. In afara de faptul ca sintem juriste si blonde, nu avem nimic in comun. Partea cu culoarea parului mi se pare o discriminare. Dar m-am obisnuit sa o ignor. Mi se pare ca in societatea romaneasca se manifesta un spirit prea traditional referitor la accesul femeilor in functii publice si afirmarea lor in viata publica", crede Cynthia Carmen Curt, proaspat instalata in functia de subprefect de Cluj.

"Nu imi voi schimba culoarea parului pentru ca trebuie sa demonstram ca femeile, indiferent de culoarea parului, pot sa se afirme si sint inteligente". Are 30 de ani si este expert in drept constitutional si administrativ.

A scos o carte cu Boc

L-a cunoscut cind ii era profesor la cursurile de masterat in drept public si administrativ. Au colaborat inca din 1998, ba chiar au scos si o carte impreuna. "Am tinut seminarii la plata cu ora, la fel ca mai multi colegi. Atunci am descoperit ca imi place foarte mult munca la catedra, cu studentii, si o consider in continuare profesia mea de suflet", spune Carmen Curt. Nu a renuntat, de altfel, nici acum la cariera universitara.

Munca alaturi de Emil Boc "a fost un test de profesionalism, la care am fost supusa mai mult de un an".

A renuntat, insa, la avocatura. "Cariera mea s-a centrat pe partea universitara, nu pe avocatura. In functia actuala, lucrurile pe care le-am predat la facultate ajung sa le vad din alta perspectiva. Si mi s-a parut important ca tinerii cu expertiza sa se implice intr-o reforma reala a administratiei publice". Cynthia Curt nu a facut niciodata parte din PD sau alt partid politic: "Am fost doar consultant juridic si am reprezentat Alianta D.A. in Biroul Electoral, dar atit", a precizat ea.

L-a invins pe Funar

"Am avut procese in contencios administrativ si in drept civil. Desi primul meu caz in activitatea de avocat a fost in drept penal. Atunci eram avocat din oficiu si am obtinut la Curtea de Apel Cluj o reducere a pedepsei pentru cel pe care il reprezentam cu 4 ani. A fost o adevarata realizare pentru mine", marturiseste subprefectul. In ceea ce priveste contenciosul administrativ, a contestat autorizatii de constructie emise de Primaria Cluj si a obtinut chiar demolarea unei mansarde construite ilegal, pe vremea cind Gheorghe Funar era primarul Clujului.

Colega "la bara" cu prefectul

Pe prefectul Alin Tise, finul primarului Boc, il stie de cind erau amindoi avocati. S-au intilnit in sala de judecata, "la bara", dar ca si colegi, nu ca adversari. "Sint sigura ca vom avea o colaborare buna". Nu este casatorita si vrea ca viata ei privata sa ramina privata. Unii dintre studentii sai au caracterizat-o drept o "profa misto". Altii au spus ca are cursuri foarte bune si este profesionista. In noua sa activitate, subprefectul clujean va avea atributii juridice, in special de control al legalitatii actelor administrative.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.