Vicepresedintele PD Ioan Oltean a scuzat ieri scorul mic obtinut in sondajele din ultima vreme de alesii neamului prin faptul ca politicienii provin tot din popor si ca partidele politice nu fac intotdeauna selectia corecta.

Chiar daca a recunoscut ca "nu avem in momentul acesta o clasa politica erxtrem de responsabila", Oltean a pus aceste defecte pe seama genei populare. "Nu cred ca putem sa socotim altfel realitatile politice din Romania si din orice alta tara, pentru ca toti cei care astazi suntem in demnitati publice provenim din popor. Nu suntem adusi din alta parte, ca sa avem o alta structura psihica, o alta mentalitate si un alt mod de a actiona si de a fi decat este poporul in ansamblul lui", a declarat Oltean intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati.

Se pare ca, dupa parerea democratului, si cheia fuziunii PNL-PD se afla tot in mana poporului. Simpatizant al uniunii dintre cele doua partide pana acum, Ioan Oltean a propus ieri o noua solutie pentru a se gasi rezolvarea acestui demers. "Inainte de a declansa orice fel de procedura politica premergatoare acestui fenomen politic, eu cred ca se impune cu necesitate o cercetare sociologica, care probabil va fi facuta in lunile februarie, martie, anul acesta, prin care sa studiem, sa cercetam care este opinia societatii civile, care este opinia populatiei legata de o posibila fuziune intre cele doua formatiuni politice", a explicat vicepresedintele democrat. In plus, pedistul a sustinut ca in momentul de fata niciunul dintre partidele Aliantei nu este avantajat in niciun fel si ca protocolul dintre PNL si PD este "respectat intocmai".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.