Cel de-al zecelea prefect al Bucurestiului de dupa 1989, democratul Silvian Ionescu, a depus sambata juramantul de credinta fata de bucuresteni. El a fost instalat in functie, intr-un cadru festiv, de catre vicepremierul Adriean Videanu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Primarul interimar al Bucurestiului, Razvan Murgeanu, a participat si el, discret, la eveniment, spre deosebire de viceprimarul liberal Ludovic Orban, care se posta mereu in preajma noului prefect sau a celor doi ministri. "Veti gasi in mine un instrument al Bucurestiului (?!), pentru ca locuitorii Capitalei sa traiasca mai bine", a spus prefectul Ionescu. El a afirmat ca va face "tot ce sta in puterile" sale pentru ca programul de guvernare sa se aplice "ad-litteram si la timp", dupa care a facut precizari legate de trecutul sau. "Singura greseala, pe care o regret, este ca m-am dus in justitie cu presa.(...) Vreau sa am o relatie buna cu presa. Presa trebuie sa stea cu ochii pe mine ca pe butelie", a spus, doct, noul prefect, ca o concluzie la intrebarile privind activitatea sa dubla de om de afaceri si consilier general al Capitalei, demisionat in mandatul trecut.

Ionescu si-a inceput activitatea profesionala in 1974, ca ofiter in cadrul Departamentului Informatii Externe al Ministerului de Interne, unde a activat pana in 1989. El a sustinut ca in aceasta perioada nu a facut decat sa-si slujeasca tara si ca nu vede nici o problema ca un fost lucrator al serviciilor secrete sa lucreze in administratie: "Eu nu am avut legaturi cu fosta Securitate. Sunt ofiter de informatii externe. (...) Daca Putin isi poate permite, daca SUA isi poate permite sa fi avut presedinti din CIA, nu inteleg de ce un ofiter roman, care si-a slujit tara, poate fi confruntat cu o acuzatie de asemenea natura".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.