Prefectii si subprefectii au facut recent primul pas spre transformarea lor in inalti functionari publici, dand examenul pentru intrarea in noul corp care se vrea depolitizat. Potrivit noilor reglementari, de la 1 ianuarie 2006, prefectii si subprefectii nu mai pot fi membri de partid. Pentru pregatirea acestora, in perioada ianuarie-noiembrie, Institutul National de Administratie a organizat un Program de formare specializata destinat functiei prefectorale din Romania.

Programul a fost urmat de un numar de 84 de cursanti, respectiv prefecti si subprefecti din intreaga tara. La acest curs a participat si ministrul Educatiei Mihail Hardau, fost prefect al judetului Cluj, care a promovat concursul cu media generala 9,57. Un alt prefect, cel de Timis, Ovidiu Draganescu, nu prea ar vrea sa dea vrabia politica din mana pentru o cariera de functionar public.

Draganescu, care este si seful Organizatiei Timis a PNL si membru in Comitetul Executiv al partidului, spera ca ramanerea pe taramul politicii sa-i aduca in curand o numire intr-un post de secretar de stat. Altii au renuntat deja la functiile politice si la carnetul de partid. Este cazul prefectului si subprefectului Alba, Cosmin Covaciu si Clement Negrut, care au preferat activitatea in administratia publica si au demisionat din PNL, respectiv PD.

Democratul Octavian Popescu a renuntat si el la politica pentru functia de prefect de Olt, exemplul lui urmand a fi imitat in curand si de subprefectul liberal George Stirbu. Alti doi prefecti, de Galati si Arad, Mihai Capra si Cristian Dimitrie Stragea, si-au anuntat la randul lor demisia din PNL, la fel si omologul lor de la Buzau, care a fost inlocuit la conducerea organizatiei judetene PNL de catre deputatul George Scutaru.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.