Guvernul a confirmat ieri ca a primit de la generalul Viorel Barloiu, secretarul CSAT, proiectul sau privind restructurarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Mai mult, premierul nu a dat nici un raspuns, cu atit mai putin unul favorabil, asa cum sustine generalul Barloiu.

Purtatorul de cuvint al Guvernului, Oana Marinescu, a confirmat ieri pentru "Cotidianul " ca secretarul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, generalul Viorel Barloiu, a trimis la Palatul Victoria o initiativa privind reformarea si redenumirea CSAT. Marinescu a aratat insa ca Barloiu minte cind spune ca Tariceanu si-ar fi formulat un punct de vedere, si inca unul favorabil, cu privire la reformarea CSAT, in sensul transformarii in Consiliul pentru Securitate Nationala, si al cooptarii ca prim-vicepresedinte a presedintelui Senatului.

Oficialul Palatului Victoria ne-a declarat ca "proiectul de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Securitatii Nationale a fost transmis, in data de 14 noiembrie 2005, de catre secretarul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, consilierului de stat pe probleme de securitate nationala al primului-ministru, Constantin Gheorghe". In textul trimis guvernului, dupa cum spune Oana Marinescu, generalul Barloiu venea ", cu rugamintea de a comunica observatiile si propunerile asupra acestui document, pina la data de 21 noiembrie a.c.".

Interesant este, insa, dupa cum ne-a aratat purtatoarea de cuvint a guvernului, ca "documentul purta sigla Secretariatului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii". Oficialul Palatului Victoria ne-a mentionat ca "primul-ministru Calin Popescu Tariceanu nu a formulat nici un punct de vedere cu privire la acest document".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.