Deputatul PSD Adrian Severin (foto) sustine ca incercarea lui Traian Basescu de a modifica Constitutia si de a crea institutii fara acordul Parlamentului echivaleaza cu o lovitura de stat. "Asistam la sfarsitul acestui an la o lovitura de stat perlata, mascata, care are ca singur element de moderatie faptul ca nu se produce si prin actiuni de strada", a declarat Severin.

Dar apocalipsa provocata de puterile discretionare ale lui Traian Basescu si ilustrata de deputatul PSD nu se opreste aici. In scurt timp, daca societatea civila si restul clasei politice nu vor actiona, derapajele lui Traian Basescu vor determina UE si SUA sa intervina, instaurand "o tutelare de facto asupra Romaniei".

"In masura in care aceasta tendinta de instaurare a unui regim care nu respecta criteriile politice ale UE se accentueaza, va fi nevoie de interventia UE sau SUA pentru a gestiona in mod direct deficitul democratic din Romania", a continuat Severin. Destul de optimist spre finalul discursului de ieri, Severin a lasat de inteles ca problema dictaturii lui Basescu se poate rezolva si din interior, adica printr-o "alta monstruoasa coalitie, o coalitie dincolo de doctrine".

Adrian Severin a prezentat aceste scenarii cu ocazia publicarii de catre Institutul Social Democrat a unui raport despre primul an de mandat al lui Traian Basescu. Raportul mentionat sustine ca Basescu a transformat criza in metoda de guvernare. "Coerenta actului de conducere la nivel national nu se mai poate asigura decat daca presedintele are o criza de gestionat. De aceea, atunci cand crizele nu se nasc de la sine, Presedintele Basescu le creeaza", se arata in acest studiu.

Presedintelui Basescu i se mai pune in carca, in raport, controlul tuturor puterilor statului, atitudinea antisistem, denigrarea partidelor politice si a fostilor aliati, interpretarea abuziva a Constitutiei, confiscarea deciziei in politica externa si o serie de crize fara precedent care ar fi afectat presa scrisa privata.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.