Negocierile pentru functiile de prefecti ramase vacante ar putea aduce in familia controversatei judecatoare Maria Huza un post de reprezentant al Guvernului in Caras.

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-ar putea numi joi pe cumnatul judecatoarei Maria Huza, Con-stantin Huza, in functia de prefect al judetului Caras Severin. Numirea vine ca urmare a negocierilor purtate cu Partidul Conservator, care ii cere premierului cele trei posturi de prefect ramase vacante, ca urmare a optiunii fostilor prefecti din Caras-Severin, Ilfov si Dimbovita, de a ramine in viata politica. Secretarul de stat pentru relatia cu prefecturile, Victor Dobre, ne-a confirmat si el ca joi vor fi numiti prefectii celor trei judete.

Surse din Partidul Conservator ne-au declarat ca pentru judetul Caras Severin cele doua propuneri ar fi Constantin Huza si Simona Tudorache. Constantin Huza este fratele sotului judecatoarei Maria Huza, care in prezent este anchetata penal de DNA pentru fals in declaratii si instigare la acordare de credit pentru obtinerea unui apartament din fondul locativ de stat. Fratele lui Constantin Huza, Ion Huza, este fost subprefect de Olt din partea PSD in perioada 1993-1996. Pina in 2001, Constantin Huza a fost membru PNL si a mai candidat pentru functia de prefect al judetului Caras-Severin, in 2000 fiind propus de echipa lui Ioan Tundrea. Nu a reusit sa intruneasca numarul de voturi si in 2001 a parasit partidul impreuna cu Tundrea, inscriindu-se in PC.

Razbunarea premierului

Daca ar da postul de prefect conservatorilor, Tariceanu ar pedepsi astfel filiala din Caras-Severin care, in toamna, s-a abtinut de la vot, la sedinta Delegatiei Permanente la care presedintele PNL a cerut votul de incredere. Cu citeva zile inainte de acea sedinta, Biroul Executiv Judetean al PNL Caras Severin, a votat schimbarea din functia de premier a lui Tariceanu si inlocuirea lui cu Theodor Stolojan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.