Grupul parlamentar PRM de la Senat a depus ieri o motiune simpla cu titlul: "Guvernul face un cadou de sarbatorile de iarna: containere si corturi in locul caselor pentru sinistrati".

Motiunea va intra pe ordinea de zi a sedintei de plen miercurea viitoare. Desi aceasta apartine liderului grupului senatorial al Partidului Romania Mare, Gheorghe Funar, ea a fost semnata pe langa 18 senatori ai PRM si de 9 social-democrati. Potrivit unor surse, se pare ca senatorii PSD au fost pusi in fata faptului implinit, textul motiunii fiindu-le servit pe tava pentru a-l semna. Documentul inaintat Biroului Permanent al Senatului arata ca "guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu s-a caracterizat prin lipsa de realism, lipsa de prevedere executiva, reactii intarziate la solicitarile sociale si somatiile realitatii". De fapt, cei 27 de semnatari ai motiunii solicita remanierea ministrului delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, membru al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

Potrivit senatorilor Partidului Romania Mare, sumele alocate de guvern pana in prezent acopera doar o cincime din pagube, iar pentru reconstructia celor 2.200 de case distruse de calamitati sunt necesare 1,5 miliarde euro. Acestia solicita ca guvernul sa prezinte in parlament efectele generale ale dezastrelor din acest an, sa prezinte o situatie exacta a fondurilor pentru reconstructia regiunilor afectate si masuri urgente pentru asigurarea unor conditii de trai decente pentru sinistratii fara case.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.