Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretele de promulgare a Legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale pe 2006.

Acesta actiune a sefului statului vine dupa ce, tot ieri, judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca Legea bugetului de stat pe 2006 este constitutionala, in ciuda sesizarilor reprezentantilor PSD si PRM. Conform unui comunicat de presa, Curtea Constitutionala a dezbatut in sedinta de ieri sesizarea celor 27 de senatori ai opozitiei care au cerut confirmarea neconstitutionalitatii Legii bugetului de stat pe anul viitor, aprobata de parlament. "In urma deliberarii, Curtea a constatat, cu unanimitate de voturi, ca Legea bugetului de stat pe 2006 este constitutionala.

Decizia Curtii este definitiva si general obligatorie si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial", se mai arata in comunicat. La inceputul lunii, 19 senatorii PRM au anuntat ca vor contesta Legea bugetului invocand ca elemente de neconstitutionalitate lipsa cvorumului legal de sedinta in momentul votului si modificarea bugetului Camerei Deputatilor si al Senatului prin aceasta lege. Chiar daca initial purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ca partidul sau nu va sesiza Curtea Constitutionala, opt senatori social-democrati au semnat si ei contestarea initiata de PRM.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.