Liderul PPCD (PNTCD), Gheorghe Ciuhandu, a acuzat ieri PD ca practica o politica de dublu standard in ceea ce priveste recomandarea venita de la Partidul Popular European, de conlucrare stransa cu celelalte formatiuni populare autohtone. Ciuhandu a declarat ca PD una spune la Bruxelles si alta face acasa.

Nemultumirea sa este provocata de modul in care partidul lui Emil Boc intelege sa "colaboreze" cu celelalte partide membre la PPE. Ciuhandu critica PD ca le racoleaza oamenii la nivel local si incalca protocoalele de colaborare incheiate. "Relatiile cu PD sunt blocate, nu din vina noastra, ci din a lor.

La Bruxelles declara ca in Romania colaboreaza cu partidele membre PPE, ceea ce nu se intampla in realitate in tara", a declarat ieri liderul PPCD. Cele doua partide sunt ambele membre PPE, fiind de altfel sfatuite de catre conducerea europeana sa gaseasca caile de conlucrare pentru a contribui la crearea unui curent popular puternic in tara noastra.

In sprijinul afirmatiilor sale, Ciuhandu a invocat situatia din tara, unde sustine ca "s-au inregistrat situatii in care PD racoleaza oameni de ai nostri". "La Timisoara protocolul incheiat cu PD nu este respectat de acest partid. In Consiliul Local, reprezentantii lor au iesiri si pozitii ce seamana mai mult cu PSD", a mai precizat presedintele PPCD, punand sub semnul intrebarii prestatia reprezentantului PD, Sorin Frunzaverde in randurile popularilor.

Nici Coalitia nu a fost crutata

Criticile lui Ciuhandu se rasfrang si asupra actualei coalitii de guvernare, care, afirma el, dupa un an de la preluarea puterii, ar fi oferit romanilor doar "un an al deziluziei" si al "exercitiilor de imagine". PPCD a dat publicitatii un raport prin care analizeaza actiunile Guvernului in acest an, in comparatie cu ceea ce si-a propus prin programul de guvernare. Crestin-democratii sustin ca Guvernul nu a realizat reforma justitiei, in ciuda adoptarii unui pachet legislativ ambitios si ca administratia este incompetenta si corupta. In ceea ce priveste indicatorii economici, PPCD sustine ca presiunea fiscala continua sa fie ridicata si ca introducerea cotei unice si scaderea impozitului de profit si-au atins doar partial tinta. Singurele realizari identificate de taranisti sunt cele care se refera la politica agricola: perfectionarea legilor privind retrocedarea sau garantarea creditelor de confinantare a proiectelor SAPARD chiar cu activele achizitionate prin aceste fonduri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.