Politistii de la Sectia 2 din Capitala au solicitat datele privind starea civila a membrilor Biroului de Presa al Partidului Social-Democrat(PSD), in urma unei plangeri facute de Alina Mungiu Pippidi, care a reclamat ca a fost calomniata si insultata.

Anchetatorii spun ca la 25 noiembrie a.c., aceasta a facut plangere in care cerea identificarea persoanei de la Biroul de Presa al PSD care a redactat si dat publicitatii doua comunicate de presa, in care era insultata si calomniata.

In urma acestei plangeri, politistii Sectiei 2 au facut o adresa prin care au solicitat date despre componenta si starea civila a membrilor Biroului de Presa al PSD pentru audierea si identificarea autorului sau autorilor. Potrivit Politiei Capitalei, plangerea se intemeiaza pe dispozitiile art. 279 alineat 2 lit.a din Codul de Procedura Penala, care prevad ca, in cazul savarsirii infractiunilor de insulta si calomnie, daca faptuitorul este necunoscut, partea vatamata se poate adresa organului de cercetare penala pentru identificarea lui. Aceste prevederi se aplica si in cazul in care infractiunile respective au fost savarsite prin presa sau orice mijloace de comunicare in masa".

Drept urmare, Sectia 2 a demarat ancheta, inaintand o adresa PSD-ului prin care se solicita "comunicarea componentei si datele de stare civila ale membrilor Biroului de Presa al partidului, in vederea audierii acestora pentru identificarea autorului articolului". Politistii mai spun ca cercetarile in acest caz sunt in derulare, iar la finalizarea lor, solutia legala va fi propusa de procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1. Mungiu a fost acuzata ca ar fi modificat prezentarea unor date dintr-un studiu efectuat de prestigioasa companie The Gallup International, prezentand pentru Alianta PNL-PD un procent mai mare decat cel real. In cel de-al doilea comunicat de presa se arata ca PSD va depune plangere penala impotriva Alinei Mungiu pentru fals si uz de fals pentru dezinformarea opiniei publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.