Bucuros ca a scapat neclintit din razboiul cu aliatii, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, are planuri marete pentru anul viitor. El pune la cale o campanie de imagine menita sa indrepte felul in care este perceput forul legislativ de catre cetatean, adica tocmai stricaciunile pe care le-au facut chiar alesii prin comportamentul lor.

Dupa ce alesii s-au dat in stamba pe parcursul acestei sesiuni mai ceva ca altadata, Adrian Nastase viseaza sa conduca un parlament care sa fie cotat mai bine la capitolul credibilitate. El le-a marturisit colegilor din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca intentioneaza sa declanseze o campanie mediatica prin care imaginea forului legislativ sa fie ameliorata simtitor, aceasta actiune fiind progrmata sa inceapa in ianuarie 2006.

"E o idee mai veche de-a mea pentru ca trebuie sa facem ceva ca parlamentul sa depaseasca pragul de credibilitate de 15-16 procente", a spus liderul PSD. Printre solutiile originale pe care le are in vedere liderul PSD se numara si organizarea unor sesiuni de invatamant politic, pentru ca Nastase vrea sa ii aduca pe elevi sa discute cu ei despre activitatea parlamentara, asta ca nu cumva tinerii sa fie manipulati de catre presa rauvoitoare si sa creada ca principalele ocupatii ale alesilor neamului sunt... chiulul, furtul la vot si motaitul in banci.

Nemultumit de modul in care presa ar reflecta dezbaterile parlamentare, el mai doreste ca transmisiile studioului de televiziune al parlamentului sa fie preluate de retelele de cablu, in speranta ca romanii care vor avea rabdare sa urmareasca discutiile interminabile din plen vor deduce ca jurnalistii denatureaza realitatea. Tot in scop propagandistic, Camera Deputatilor ar urma sa investeasca in editarea unei brosuri saptamanale prin care cetatenii patriei sa fie informati in legatura cu actiunile parlamentare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.