Strategia presedintelui George W. Bush pentru castigarea alegerilor din Irak trebuie "ajustata" in viitorul apropiat, iar Bucurestiului ar trebui sa i se dea un rol mult mai important in luarea deciziilor, a declarat presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat ziarului american "The Washington Times".

"Apreciem strategia anuntata de presedinte Bush" saptamana trecuta, a declarat Basescu. El a adaugat insa, fara a dori sa fie critic, ca pe viitor planul lui Bush trebuie "ajustat" putin si ca partea romana va fi fericita sa participe alaturi de aliati la stabilirea unei strategii cu sanse maxime de succes. Intrebat daca a vrut sa spuna ca Bucurestiul nu a fost consultat suficient de Washington in luarea deciziilor, Basescu a fost de acord, indicand faptul ca implicarea Romaniei a fost limitata mai mult la zona de sud-est a Irakului, unde sunt stationati si soldatii romani.

"Presedintele roman a declarat ca trupele romanesti - al patrulea contingent ca marime, dupa Statele Unite, Marea Britanie si Polonia - vor ramane in Irak atat timp cat va fi necesar", scrie "The Washington Times". Ziaristul publicatiei americane l-a intervievat pe Basescu chiar in incaperea in care, cu cateva minute inainte, acesta se intalnise cu secretarul de stat american, Condoleezza Rice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.