Deputatii UDMR din Harghita si Covasna au cerut ieri sprijinul societatii civile romane din aceste judete pentru prezentarea situatiei reale a modului in care sunt tratati.

Intr-un comunicat de presa, udemeristii Antal Arpad Andras, Tamas Sandor si Kelemen Hunor sustin ca situatia din cele doua judete nu a fost prezentata corect in ultima vreme si ca romanii din zona sunt folositi ca motivatie pentru diverse manevre politice. "Problema judetelor Harghita si Covasna a ajuns din nou - oare a cata oara? - subiect de discutie si de disputa. Am observat in ultimul timp ca relatiile etnice sunt folosite pe post de deturnare a atentiei opiniei publice si ca romanii din cele doua judete sunt folositi ca paravan pentru diverse manevre politice de captare a atentiei", se arata in comunicatul celor trei deputati.

Chiar daca au recunoscut ca romanii din cele doua judete, ca si maghiarii din restul Ardealului, au anumite probleme specifice, parlamentarii Uniunii au apreciat ca "s-au spus si se spun atatea prostii" privind situatia din Harghita si Covasna, incat este necesar sa traga un semnal de alarma. "Asteptam ca, impreuna cu societatea civila, dar si cu politicienii romani din aceasta zona, sa prezentam celor care nici n-au trecut vreodata pe la noi, dar care sunt in relatii interetnice, starea exacta si corecta a celor doua judete", cer Antal Arpad, Tamas Sandor si Kelemen Hunor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.