Comisia de Statut a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se un vot "impotriva" si o abtinere, raportul la cererea de reaxaminare a Statutului parlamentarilor, in care sunt insusite modificarile solicitate de seful statului, Traian Basescu, potrivit presedintelui comisiei.

"Raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi. S-au inregistrat doar o abtinere si un vot impotriva. Au fost modificari de forma, nu de fond, la solicitarile de examinare venite de la Cotroceni. Am operat toate modificarile cerute. Joi, la ora 9.00, raportul va intra probabil in dezbaterea plenului", a precizat, miercuri, presedintele Comisiei de Statut, Gabriel Vlase, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca, potrivit formei agreate de Comisie, parlamentarul care nu face contestatie la Raportul ANI isi pierde mandatul in termenul prevazut de lege, contestarea in instanta a raportului ANI urmand a se face in 15 zile, termenul fiind prevazut in legea ANI si de Codul de procedura civila.

Vlase a spus ca Parlamentul va fi informat de care ANI in calitate de institutie tutelara a celui care are o problema de integritate.

"Am vrut sa ne asiguram ca institutia Parlamentului poate ajuta in notificarea parlamentarului care are o problema, il putem gasi mai usor decat prin notificarea postala", a spus Vlase.

El a mai spus ca alineatul din proiectul de Statut care abroga orice prevedere contrara acestuia a fost eliminat.

Citeste si: Basescu a trimis Statutul parlamentarilor la reexaminare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.