Presedintele TNL Alba, Rares Buglea, care a postat pe o retea de socializare un comentariu prin care propunea sterilizarea femeilor rome, si-a dat, luni, demisia din functie si a anuntat ca se delimiteaza de PNL pana la lamurirea scandalului in care este implicat.

Rares Buglea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca a decis sa-si dea demisia din functia de conducere pe care o detine in cadrul PNL si a anuntat ca va incerca sa se "delimiteze" de PNL pana la clarificarea scandalului in care este implicat.

Buglea a spus ca a considerat ca aceasta este solutia "pentru a nu afecta imaginea TNL, o organizatie liberala si europeana".

El a anuntat totodata ca, lunea viitoare, este convocat la Consiliul National de Combatere a Discriminarii pentru a explica membrilor acestuia afirmatiile pe care le-a facut.

"Imi cer scuze daca printr-o exprimare nefericita, fie pe reteaua de socializare sau in declaratiile ulterioare, am lasat impresia ca ma refer doar la o anumita etnie, si nu asa cum am vrut si vreau sa sustin, ma refer la toate mamele iresponsabile din Romania, imi cer scuze fata de membrii acestei etnii daca s-au considerat direct vizati. Intr-adevar, pe pagina de pe Facebook ma refeream la anumite mame rome, pentru ca ponderea acestor cazuri, trebuie sa recunoastem, acolo o intalnim mai des, dar eu nu ma refer la etnia intreaga, ma refer la orice mama care dupa o nastere, doua se constata ca nu are niciun fel de dragoste, de grija si de preocupare pentru acei copii", a spus Buglea.

El a adaugat ca a propus "o oarecare solutie pentru a stopa aceasta natalitate scapata de sub control" si si-a exprimat dezamagirea ca "pentru unii, mai sensibili sau rau-intentionati, aceasta propunere suna cam dur si era interpretata xenofoba, rasiala".

Bugla a spus ca intentia sa nu a fost aceasta, precizand ca este un liberal si prin urmare un om tolerant.

"Nuanta e foarte importanta aici. Mesajul a fost unul foarte clar. Aceasta natalitate scapata de sub control, in astfel de medii, foarte sarace si needucate, intr-un fel sau altul, nu neaparat stopata, dar trebuie controlata. Daca am vorbit de sterilizare pe postarea mea, probabil ca la un moment dat sau sub o forma cat se poate de legala si de civilizata, de europeana, aceasta poate fi o solutie. Ma refer la sterilizarea voluntara. Acele mame trebuiesc convinse ca statul nu le poate ajuta la nesfarsit. Astazi, cu un copil, maine cu doi, poimaine cu zece", a afirmat Rares Buglea.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Potrivit sursei citate, "aceste mame trebuie ajutate, iar sterilizarea este o metoda contraceptiva de natura chirurgicala pe care o practica multe femei chiar din inalta societate".

"Eu nu propun un lucru violent si agresiv, propun sa le educam in acest sens pe aceste femei", a conchis Buglea.

Citeste si: Scandalos: Liderul TNL Alba propune sterilizarea femeilor de etnie roma


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.