Presedintele Traian Basescu a declarat ca mesajul pe care il transmite raportul MCV este: "Nu va jucati cu statul de drept, v-au rezistat institutiile, dar reveniti-va in abordarea politicienilor", sustinand ca nu mai sunt anii '47 - '48 cand "comunistii se instalau cu ghioaga la putere".

"Vin la partea negativa a raportului care, trebuie sa recunosc, este aparent o contradictie: sa apreciezi pozitiv aceste institutii (n.r. - DNA, ICCJ, ANI, Parchetul General) care tin de statul de drept si pe de alta parte sa pui sub semnul intrebarii functionarea statului de drept, dar realitatile verii anului 2012 n-au putut fi evitate si mesajul pe care il da acest raport este - nu va jucati cu statul de drept, v-au rezistat institutiile, dar reveniti-va in abordarea politicienilor, in abordarea pe care o aveti ca oameni politici", a spus Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca nu mai este vremea anilor 1947 - 1948 "cand cu ghioaga comunistii se instalau la putere sau incalcand Constitutia", sustinand ca in 2013 se asteapta de la un stat membru NATO si UE ca politicienii sa fie responsabili.

Basescu: Exprim pozitia oficiala a Romaniei. Raportul MCV e corect, bazat pe fapte si actiuni

De asemenea, seful statului a anuntat ca luni va decide daca promulga modificarile la Statutul parlamentarilor, retrimite actul normativ Legislativului sau trimite la Curtea Constitutionala.

Presedintele a subliniat ca, daca va decide sa retrimita legea la Parlament pentru clarificari, nu va face acest lucru pentru "a sicana pe cineva", ci datorita experientei pe care o are de a lucra cu Uniunea Europeana.

Citeste si: Basescu: Raportul MCV a fost profund politizat, abordarea a fost de multe ori nesincera


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.