Presedintele Traian Basescu a precizat, duminica, la Cotroceni, ca exprima pozitia oficiala a Romaniei fata de raportul CE privind MCV, apreciind ca documentul este "corect, bazat pe fapte, pe intamplari si pe actiuni politice ale romanilor cu functii de responsabilitate in stat".

"Sper ca aceasta conferinta de presa va da nota oficiala a reactiei Romaniei la raportul MCV si nici nu poate fi altfel pentru ca este pozitia exprimata de seful statului. Azi exprim pozitia oficiala a Romaniei cu privire la MCV", a preciat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca "raportul MCV este un raport corect, bazat pe fapte, pe intamplari si pe actiuni politice ale romanilor cu functii de responsabilitate in stat".

"De asemenea, raportul e o oglinda corecta a actiunilor institutiilor statului, de la 5 iulie (2012 - n.r.), data ultimului raport, si pana azi", a adaugat presedintele.

"Ca atare, ceea ce avem de facut e sa luam in considerare punctele de vedere exprimate in raport si sa actionam pentru eliminarea a ceea ce e considerat negativ, dintr-un singur motiv: nu pentru ca asa ne cere CE, ci pentru ca acestea sunt standardele UE, la care noi ne-am angajat", a mai spus presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.