Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, sambata, la Miercurea Ciuc, ca simbolurile nationale ale Romaniei trebuie respectate, impunandu-se "masuri dure" in cazul in care se aduce ofensa acestora.

Mircea Dusa a fost intrebat de ce este atat de greu sa se aplice in Harghita legea privind respectarea simbolurilor statului roman.

"Sigur ca anumite chestiuni punctuale, care creeaza suspiciuni, trebuie rezolvate si trebuie rezolvate de catre institutiile abilitate ale statului, fie ca este vorba de contraventii sau, uneori, chiar de cazuri mai grave. Pentru ca, pana la urma, daca nu exista o sanctiune in lege pe alte elemente decat cele pe contraventii, totusi, institutiile statului trebuie sa se sesizeze si, probabil, trebuie sa plece de la cei care sunt abilitati de lege in acest domeniu si sa actioneze in asa fel incat simbolurile Romaniei sa fie respectate si sa nu avem discutii de acest gen in cele doua judete (n.r. - Harghita si Covasna). Sigur ca atunci cand se aduce ofensa simbolurilor statului roman trebuie luate masuri dure in acest sens", a precizat Dusa, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca discutiile legate de autonomie nu isi au rostul in 2013.

"Eu cred ca discutiile inutile legate de autonomie si de faptul ca unii, cu mintea mai inflacarata, tot incearca sa agite spiritele in cele doua judete nu sunt normale si stiu foarte bine, pentru ca sunt din acest judet, ca romanii si maghiarii din Harghita si Covasna traiesc in buna intelegere si nu este cazul sa mai facem astfel de afirmatii in 2013", a spus Dusa.

In opinia lui Dusa, autoritatile locale din cele doua judete trebuie sa fie preocupate primordial de problemele legate de starea economica, de crearea de locuri de munca si alte domenii care intereseaza populatia.

Mircea Dusa a participat, sambata, la autoevaluarea starii Brigazii 61 Vanatori de Munte, unde s-a intalnit si cu militarii raniti si vaduvele militarilor eroi.

Citeste si: Lider PSD, despre Tinutul Secuiesc: Autonomia teritoriala nu poate fi pusa in discutie

Citeste si:
PREMIERĂ: Acesta este noul Peugeot E-3008. Autonomie de 700 km
PREMIERĂ: Acesta este noul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.