Mark Gray, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a declarat, vineri, ca institutia de la Bruxelles este multumita de diferitele surse guvernamentale si nonguvernamentale din Romania folosite privind numarul de ministri cercetati penal pentru coruptie mentionat in raportul MCV.

"Este important de notat ca in mai multe declaratii din ultimele zile s-a sugerat ca nu e niciun ministru anchetat. Am folosit o intreaga serie de surse, suntem multumiti de acestea. Sunt atat guvernamentale, cat si nonguvernamentale si suntem increzatori in continutul raportului", a afirmat Gray, intr-o conferinta de presa la Bruxelles.

Potrivit MEDIAFAX, el a subliniat ca "datele problemei nu s-au schimbat" dupa clarificarea pe text facuta de Comisie.

"In esenta, avem o ambiguitate care a fost in raport. Datele problemei nu s-au schimbat. Noi am considerat ca a fost adecvat sa schimbam doua cuvinte din raport pentru a clarifica faptul ca vorbim despre cazuri confirmate, unde s-a facut acuzarea de catre procurori, (...) Din nou, insist ca aceasta a fost facuta pentru a indeparta o anume ambiguitate care a aparut dupa ce am publicat raportul. Am vazut in ultimele zile o intreaga serie de declaratii serioase, dar si contradictorii, si am considerat adecvat sa facem acea clarificare", a afirmat Gray.

De asemenea, intrebat despre modalitatea in care a fost facuta modificarea, direct pe text, fara o informare publica si intrebarile privind credibilitatea pe care le implica, oficialul CE a punctat ca aceasta clarificare a fost facuta in mod "transparent", nefiind ascunsa de nimeni.

"Nu a fost ascuns de nimeni, cu certitudine. Pot sa va dau mai multe exemple de discutii si convorbiri telefonice avute ieri cu jurnalisti in care am fost cat se poate de transparenti in a explica schimbarea pe care am facut-o", a mai spus Gray.

Citeste si: Antonescu, despre raportul MCV: Daca esti acuzat de coruptie nu inseamna ca esti corupt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.