Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca din punctul sau de vedere o candidatura a liderului fondator al PC la alegerile parlamentare ar fi ilogica pana in momentul in care acesta ar primi o sentinta a instantei, in cauza pentru care este judecat.

Antonescu a fost intrebat daca va sprijini o eventuala candidatura a lui Dan Voiculescu la viitoarele alegeri partiale din Sectorul 4.

"Nu cred ca aceasta problema se pune, iar discutam ipoteze. Eu stiu ca dnul Dan Voiculescu a demisionat din Senat, invocand faptul ca doreste ca procesul sau, cauza sa din justitie, sa nu fie influentata in niciun fel de faptul ca are imunitate. Deci o candidatura a dnului Dan Voiculescu pana cand acest proces nu are o sentinta ar fi ilogica si nu are niciun rost sa discutam ipoteze ilogice", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul sa fie judecat de completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la care a fost initial, stabilind urmatorul termen in 5 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.