Modificarea din textul raportului MCV vizand numarul ministrilor cercetati penal reprezinta o clarificare, nu corectarea unei erori, fiind decisa joi de catre Colegiul Comisarilor in urma unei analize interne, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

"Am modificat textul in acest mod pentru a evita ambiguitatile. Sunt doi ministri care au fost efectiv pusi sub urmarire penala, acestea fiind cazuri confirmate", a afirmat Gray.

De asemenea, el a aratat ca aceasta modificare pe text a fost facuta in urma unei decizii luate joi in cadrul Colegiului Comisarului, precedata de o analiza a problemei care s-a bazat doar pe argumente interne.

"Nu sunt la curent cu o plangere formalizata trimisa Comisiei din partea Guvernului roman sau a unor persoane din acesta referitoare la acest subiect", a specificat purtatorul de cuvant.

Totodata, Gray a aratat ca este o procedura normala verificarea textului raportului dupa adoptarea acestuia, inainte de a fi trimis Parlamentului European si statelor membre.

"Versiunea de pe site-ul Comisiei este cea finala. Cred ca aceasta este singura modificare a textului, nu ne asteptam sa mai apara si altele. Am mai facut-o de cateva ori si in anii trecuti, nu e prima modificare de acest fel. Dupa ce este adoptat, textul raportului mai este verificat inca o data pentru a avea o forma finala inainte de a fi trimis statelor membre", a mai spus Mark Gray.

Citeste si: Raportul MCV a fost modificat pentru a mentiona doi ministri cercetati penal


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.