Primarul Clujului, Emil Boc, a acuzat, joi, Guvernul Ponta ca le-a impus si "le-a bagat pe gat" autoritatilor locale clujene majorarea taxelor locale pe acest an cu 16 la suta, sustinand ca in cazul in care nu ar fi marit impozitele ar fi raspuns penal.

Emil Boc a declarat, dupa sedinta Consiliului Local Cluj-Napoca, in care s-a aprobat majorarea taxelor si impozitelor locale, ca deliberativul local a votat anterior de doua ori mentinerea taxelor locale la nivelul anului trecut, transmite MEDIAFAX.

"Noi, in Consiliul Local Cluj-Napoca, am votat de doua ori mentinerea taxelor si impozitelor locale pe acest an la nivelul anului 2012, iar Guvernul Ponta a emis trei acte normative pe aceasta tema, obligand prin ultima ordonanta primariile cu datorii sa majoreze taxele si impozitele locale. Ce a impus Guvernul Ponta sa majoram am majorat, nu am avut ce face, pentru ca altfel raspundeam in fata legii penale. Guvernul Ponta ne-a impus si ne-a bagat pe gat majorarea taxelor si impozitelor locale cu 16 la suta pe cladiri si terenuri. Este o ipocrizie din partea consilierilor locali ai USL care s-au abtinut de la vot, fiind prinsi cu mata in sac", a spus Boc.

El a afirmat ca, incepand de martea viitoarea, locuitorii municipiului Cluj-Napoca pot sa plateasca taxele si impozitele locale majorate cu 16 la suta, iar cei care au platit deja sumele initiale si vor achita diferenta pana la 30 septembrie vor beneficia de o reducere de 10 la suta.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, joi, majorarea cu 16 la suta a taxelor si impozitelor pe cladiri si terenuri, pentru persoane fizice si juridice, dar se va adresa Avocatului Poporului, pentru a sesiza CC in privinta ordonantei Guvernului privind majorarea taxelor unde sunt datorii.

Primarul Emil Boc spunea, in sedinta Consiliului Local, ca Primaria a inregistrat anul trecut un excedent bugetar, dar este nevoita sa majoreze taxele locale din cauza datoriilor inregistrate de asociatiile de proprietari la firmele care executa lucrari de reabilitare a blocurilor.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

In cadrul dezbaterilor pe acest subiect, care au durat circa o ora, consilierul local Ovidiu Turdean (PDL) spunea ca la mijloc este vorba despre o "inginerie financiara guvernamentala”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.