Raportul CE a aratat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut progrese semnificative in gestionarea dosarelor de coruptie la nivel inalt si ca a luat masuri concrete pentru unificarea jurisprudentei si imbunatatirea calitatii acesteia, a declarat, joi, presedintele ICCJ, Livia Stanciu.

"Raportul reflecta, cu obiectivitate, evolutiile inregistrate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in domeniul mecanismului de cooperare si verificare de la ultimul raport, dat publicitatii in luna iulie 2012", a spus judecatoarea Livia Stanciu, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a precizat ca Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV a constatat ca ICCJ a continuat sa ia masuri concrete pentru unificarea jurisprudentei si imbunatatirea calitatii acesteia, asigurand transmiterea hotararilor catre instantele inferioare si imbunatatind accesul on-line.

Livia Stanciu a adaugat ca procedura de recurs in interesul legii contribuie deja la inregistrarea de progrese in aceasta directie.

In ce priveste dosarele de coruptie la nivel inalt, Raportul CE a retinut progresele semnificative in gestionarea acestora si a constatat ca abordarea ICCJ a continuat "sa se caracterizeze printr-un grad binevenit de administrare proactiva a cauzelor", a mai spus Livia Stanciu.

"Nu in ultimul rand, raportul remarca faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a continuat sa faca progrese in ceea ce priveste stabilirea de standarde si orientari pentru instantele inferioare", a adaugat presedintele ICCJ.

Livia Stanciu a spus ca, tinand cont de constatarile din raport, ICCJ va continua eforturile pentru indeplinirea obiectivelor care ii revin in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

ICCJ a raportat progrese semnificative in gestionarea dosarelor de coruptie la nivel inalt, iar, in ultimele luni, Ministerului Public, DNA si ICCJ au continuat sa lucreze profesionist si impartial, uneori fiind supuse unei presiuni extreme, se arata in raportul CE publicat miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.