Fostul premier Emil Boc afirma ca Guvernul nu are o viziune orientata spre investitii, locuri de munca si dezvoltare economica, iar premierul Victor Ponta "da cu capul de pereti si vede ca tot ceea ce a vorbit" cand era in opozitie nu are acoperire in economie.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul Ponta beneficiaza de masurile economice luate in perioada in care el a condus Executivul si ca nicio masura luata atunci nu a fost inlocuita.

"Nicio masura dintre acelea pe care noi le-am luat nu a fost inlocuita si nicio masura populista propusa de USL cand a fost in opozitie nu este aplicata. Timpul ne da dreptate ca, din nefericire, viata economica este mult mai dura si mai constrangatoare decat ne propunem in campaniile electorale. Acum Ponta da cu capul de pereti si vede ca tot ceea ce a vorbit atunci nu are acoperire in economie", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

El s-a intrebat unde sunt masurile propuse de USL in perioada opozitiei, care nu sunt aplicate, desi formatiunea se afla la guvernare.

"Unde este reducerea TVA, unde este TVA redus la alimente, unde este reducerea cu 5 la suta a cotelor de asigurari la angajatori, unde este cota regresiva de la 12 la 8 la suta, unde este punctul de pensie de 45 la suta din salariul brut pe economie, toate aceste propuneri populiste ale USL? Nu s-au putut aplica atunci, nu se pot aplica nici astazi", a afirmat Boc.

El a criticat si faptul ca FMI a revizuit in scadere cresterea economica pe 2013, in raport cu ceea ce a propus Guvernul.

"Daca ne uitam la 2012, vedem ca este in jur de zero, in comparatie cu 2011, cand am avut 2,2 la suta crestere economica. Nu poti sa faci si populisme si sa ai si crestere economica, aceasta este concluzia principala pe care eu o vad", a conchis fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.