Romania este pregatita pentru Schengen, dar alegerile din anumite tari ar putea constitui probleme in finalizarea acestui proces, a declarat premierul Victor Ponta.

"Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a spus si astazi ceea ce am spus si noi tot timpul: ca Romania este pregatita pentru intarea in Schengen. Probabil, insa, ca situatia politica, alegerile din anumite tari, vor constitui probleme in primirea noastra in Schengen", a spus Ponta, in sedinta de guvern, precizand ca ii va transmite si presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, la intalnirea pe care o va avea, luni, cu acesta, la Bruxelles, ca Romania este pregatita pentru Schengen.

Potrivit MEDIAFAX, el a amintit ca in Marea Britanie exista dispute privind deschiderea pietei muncii si a cerut ministrilor romani de Externe si Munca sa se implice in acest caz.

Premierul a adaugat ca pentru Schengen conteaza si "lobby-ul personal" si a apreciat ca si presedintele Traian Basescu isi va folosi relatia sa foarte buna cu Germania.

Romania indeplineste conditiile specifice pentru intratea in Schengen, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, dupa prezentarea principalelor puncte din raportul MCV.

Un alt purtator de cuvant al CE a declarat ca este imposibil de prevazut, in momentul de fata, o data privind aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.