Presedintele roman Traian Basescu va merge vineri la Chisinau, unde se va intalni cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, dar si cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana, aflata la guvernare in R.Moldova, relateaza PRO TV Chisinau.

Basescu urmeaza sa ajunga pe aeroportul din Chisinau la ora 09.30, unde va fi primit de presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Cei doi oficiali vor avea apoi o intrevedere tête-à-tête la Resedinta de Stat, urmata de declaratii de presa, la ora 10.15.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Romaniei are programate scurte intalniri si cu premierul moldovean Vlad Filat, cu presedintele Parlamentului Marian Lupu, precum si cu presedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

Vizita presedintelui roman la Chisinau a fost anuntata la 12 ianuarie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de catre deputatul PDL pentru diaspora Eugen Tomac, fost consilier al presedintelui Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va efectua, pe 1 februarie, o vizita oficiala la Chisinau. Este a patra vizita pe care seful statului roman o efectueaza in Basarabia. Sunt convins ca si de data aceasta vizita se va concretiza prin proiecte comune in beneficiul romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului", a scris Tomac pe Facebook.

Precedenta vizita la Chisinau a presedintelui Traian Basescu a avut loc in ianuarie 2010, fiind prima deplasare externa facuta de seful statului la inceputul celui de-al doilea mandat al sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.