Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca ideea ca li s-ar fi interzis parlamentarilor USL sa depuna amendamente la bugetul de stat pe anul 2013 este falsa, el aratand ca in USL nu a fost luata nicio decizie politica prin care sa se impuna ceva parlamentarilor in acest sens.

"Nimeni nu poate intezice unui parlamentar al Romaniei, in afara de lege, nu poate sa interzica ceva. Nu s-a luat nicio decizie de natura politica prin care sa se impuna ceva in aceasta privinta senatorilor si deputatilor", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat, pe de alta parte, ca se intelege de la sine faptul ca parlamentarii majoritatii sustin, de principiu, proiectul de buget avansat de Guvern.

"Se intelege ca, din punct de vedere politic, parlamentarii majoritatii sustin in principiu proiectul de buget pe care il inainteaza Guvernul, pentru ca Guvernul este expresia majoritatii, pentru ca toate discutiile privitoare la buget au fost purtate cu decidentii politici din partidele respective. Ca atare, parlamentarii sustin in principiu, dar nimeni nu a interzis nici oficial, nici neoficial, cuiva sa se manifeste in plenitudinea prerogativelor sale ca parlamentar", a spus Antonescu.

In ceea ce priveste afirmatiile senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu, referitoare la SMS-ul primit prin care i s-ar fi precizat sa nu depuna amendamente, dar si la termneul scurt de depunere a amendamentelor, Antonescu a spus ca nu discuta despre "corespondenta intima" a nimanui, aratand, totusi, ca termenele sunt, intr-adevar, scurte.

"Eu nu discut despre corepondenta intima a oamenilor. Termenele asa sunt. Avem multi parlamentari noi, domnul Rosca Stanescu este un parlamentar nou, poate din punctul de vedere al cuiva nou in Parlament termenul poate parea scurt. Exista multi factori care determina o accelerare a discutiilor. Avem nevoie repede de adoptarea bugetului, dar asta nu inseamna suprimarea niciunui drept al unui parlamentar, dar inseamna niste termene destul de scurte", a spus Antonescu.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a sustinut ca i s-ar fi transmis in mod "cat se poate de oficial" sa nu faca amendamente la bugetul de stat pe anul 2013, in timp ce liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a infirmat spusele colegului sau.

"Mai intai am primit un sms prin care mi s-a spus ca pana vineri putem face amendamente, dupa care in momentul in care am cerut formularele (pentru a depune amendamente la buget, n.r.) mi s-a transmis cat se poate de oficial ca ni se cere sa nu facem amendamente", a declarat Rosca Stanescu intr-o emisiune Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.