Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca va propune la modificarea Statutului PNL introducerea unei formule de conducere "flexibila si mobila" si din care sa faca parte persoane mandatate indirect de alegatori, precum liderii grupurilor parlamentare, presedintii de CJ sau primari.

"Sunt inclinat, sunt preocupat si voi propune o formula in care sa modernizam conducerea partidului - inspirandu-ma si eu din conducerea altor partide liberale - in care Congresul sa aleaga un presedinte, sa sustina un program, dar in rest expresia de conjunctura a conducerii sa fie cat mai redusa. Cu alte cuvinte, sa avem in conducerea partidului nu aceia care ii plac presedintelui sau poate presedintele sa faca echipa cu ei mai bine, sau aceia care in urma unui vot deschis reusesc sa stranga mai multe voturi prin diferite combinatii, ci sa facem in asa fel incat partidul sa fie condus in principal cu cei pe care indirect electoratul i-a desemnat pentru asta", a sustinut Antonescu, citat de MEDIAFAX.

Liderul PNL a precizat ca liderii grupurilor parlamentare, presedintii de consilii judetene, primarii de mari municipii ar trebuie sa faca parte dintr-o conducere "mobila, flexibila", care sa "angreneze in deciziile partidului cat mai multi din acesti oameni, de drept sau mandatati de electorat".

Antonescu a precizat ca, in opinia sa, formula ideala este ca la luarea deciziilor politice in partid sa participe cat mai multe persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.