Premierul Victor Ponta i-a rugat, joi, la Iasi, pe romani sa se gandeasca nu doar la ce tara au mostenit, ci mai ales la ce tara isi doresc sa construiasca acum si la ce tara "vor sa lase celor care vin dupa ei".

Victor Ponta a spus, in discursul sustinut pe scena amplasata in Piata Unirii din Iasi, ca in fiecare an a venit aici "pentru a aduce un omagiu" celor care in urma mai mult de 150 de ani au infaptuit unirea principatelor.

"Ii salut pe cei care vin in fiecare an la Iasi, indiferent de vreme buna sau rea, indiferent de cine se afla aici pe scena, tocmai pentru a arata ca sunt romani, pentru a se bucura de Unire", a afirmat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, premierul le-a propus celor prezenti sa se gandeasca la ce tara vor sa lase urmasilor lor.

"Va rog si va propun tuturor celor prezenti, celor care in orase, sate se gandesc la viitor, sa vorbim, sa ne gandim nu doar ce tara am mostenit si mai ales ce tara ne dorim sa construim acum si ce tara vrem sa lasam celor ce vin dupa noi", a mai spus Ponta.

Ulterior, el le-a urat "La multi ani" celor prezenti.

"Imi doresc ca in Romania 24 ianuarie, 1 decembrie sa fie in mintea si in actiunea noastra in fiecare din cele 365 de zile ale unui an", a incheiat Ponta.

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au inceput in jurul orei 9.00, cu un spectacol folcloric, pe scena montata in Piata Unirii din Iasi urcand Maria Dragomiroiu, Petrica Matu Stoian, Veta Biris, Laura Lavric, Zinaida Julea si Nicolae Hlib.

La festivitatile oficiale, care au inceput la ora 10.00 cu intonarea imnului national, au participat premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si mai multi ministri, intre care Daniel Constantin, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea.

De asemenea, au fost prezenti primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, dar si seful Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, si prefectul Romeo Olteanu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.