Deciziile pe care Ministerul Sanatatii le va lua vor respecta regulile UE, programul de guvernare si acordul existent cu Fondul Monetar International, intrucat este nevoie de un sistem sanitar echilibrat, care respecta nevoile populatiei, a declarat, marti, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Conducerea Ministerului Sanatati s-a intalnit, marti dimineata, cu delegatia FMI, cu reprezentantii Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.

Potrivit MEDIAFAX, Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a apreciat, la final, ca discutiile au stat sub semnul unui dialog deschis si corect.

"Am discutat cu reprezentantii Fondului mai multe teme de interes pentru sistemul sanitar si i-am asigurat pe acestia ca toate deciziile noastre vor respecta regulile Uniunii Europene, Programul de Guvernare si acordul pe care il avem. Dorim un sistem public de sanatate echilibrat, care sa respecte nevoile populatiei, iar FMI este un partener de dialog pentru MS", a spus Nicolaescu, citat intr-un comunicat de presa al ministerului.

Totodata, potrivit MS, pe agenda discutiilor cu reprezentantii FMI nu a figurat problema sistarii finantarii spitalelor private, precizarea fiind facuta dupa ce in presa au aparut informatii despre acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.