Premierul Victor Ponta a ajuns, marti, la Consiliul Superior al Magistraturii, unde urmeaza sa participe la sedinta Sectiei pentru procurori, fiind invitat la reuniune in contextul discutiilor privind reglementarea statutului procurorilor.

Victor Ponta a spus ca va face declaratii dupa ce va discuta cu membrii Sectiei pentru procurori a CSM.

La intrarea in sediul CSM, o femeie, care a spus ca este din Targoviste, i-a dat premierului un memoriu legat de o casa.

Premierul Victor Ponta declara luni ca va transmite la CSM sa nu politizeze actuala disputa dintre membrii Consiliului, ca ministrul Justitiei si USL nu se implica in revocarea unor membri si ca statutul procurorului trebuie clarificat in Constitutie prin prisma subordonarii ierarhice.

"In primul rand, o sa spun inca o data: «Nu lasati pe nimeni, presa, partide de opozitie, comentatori, sa politizeze ceea ce acum este o disputa intre membrii CSM». In al doilea rand, sa spun inca o data, sa se auda pana la Bruxelles, ca ideea cum ca Pivniceru si USL pot strange judecatorii de la toate curtile de apel care voteaza revoarea unor membri este o prostie. Si in al treilea rand, sa spun: «Stimati magistrati, daca apar probleme privind statutul, haideti sa le lamurim in Constitutie»", a spus Ponta.

El a aratat ca, din punctul sau de vedere, ceea ce ar trebui clarificat la statutul procurorului este ideea de subordonare ierarhica fata de procurorul general, in conditiile in care acesta ar trebui sa fie independent.

Premierul a adaugat ca a discutat cu ministrul Justitiei despre desemnarea procurorului general si al sefului DNA, propunand reluarea procedurii pana la un rezultat.

Citeste si: Ponta participa la sedinta CSM privind reglementarea statutului procurorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.