Premierul Victor Ponta va participa, marti, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, el fiind invitat la reuniune de catre Sectia de procurori a CSM in contextul discutiilor privind reglementarea statutului procurorilor.

"Avand in vedere discutiile aparute in ultima perioada pe marginea reglementarii statutului procurorilor, Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a adresat primului-ministru Victor Ponta invitatia de a participa la sedinta care va avea loc maine, 22 ianuarie 2012, la ora 11.00. Primul-ministru Victor Ponta multumeste pentru invitatie si confirma participarea la eveniment", transmite Guvernul, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul Public a informat recent ca Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie va cere Guvernului detalii privind Programul de guvernare la masurile legislative pentru "Clarificarea statutului procurorilor si rolul Ministerului Public raportate la dispozitiile constitutionale".

Premierul Victor Ponta declara ca va raspunde in scris privind clarificarea statutului procurorilor si aratand ca procurorii trebuie sa fie independenti si sa nu se mai subordoneze ierarhic, precum judecatorii si mentionand ca in aceste conditii nu va mai conta cine e procuror general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.