Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca alegerile in congresul PNL ar trebui sa se faca in mod uninominal pentru functiile de conducere, deoarece listele prevazute in actualul Statut nu dau posibilitatea afirmarii unor "voci cu rezonanta".

Tariceanu a fost intrebat daca sustine ideea eliminarii sistemului de alegere pe lista la Congresul PNL, in favoarea celui uninominal.

"Acest sistem de alegere pe liste este un sistem care din pacate nu da posibilitatea multor lideri din PNL sa se exprime, sa ajunga sa fie voci care sa aiba rezonanta si in partid si in public, si daca vrem sa facem o modificare de statut, una democratica care sa permita selectarea unor lideri noi, fara indoiala acest lucru trebuie sa se faca pe baza unui statut unde alegerea structurilor de conducere se face prin vot uninominal", a sustinut Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

El a fost intrebat daca intentioneaza sa-si depuna candidatura pentru sefia PNL sau alta functie de conducere, insa a evitat sa raspunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.