Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca USL a aprobat politic liniile principale ale bugetului pe 2013, urmand ca marti sa fie convocata o sedinta speciala de Guvern pentru aprobarea pachetului de masuri fiscale.

"Am aprobat politic liniile principale privind bugetul pe 2013. Domnii Chitoiu si Voinea vor finaliza la minister toate elementele tehnice, iar asta seara avem finalizat pachetul de masuri fiscale. Maine avem sedinta de Guvern speciala, de la ora 15.00, pentru aprobarea acestor masuri premergatoare Legii bugetului, apoi eu am intalnirea oficiala cu FMI. Miercuri, in sedinta de Guvern vom avea bugetul, astfel ca miercuri seara sau joi dimineata sa plece la Parlament", a anuntat, luni, premierul, dupa sedinta USL, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca parametrii principali referitori la deficit, crestere economica, reduceri de cheltuieli, venituri suplimentare sunt agreati in principiu cu partenerii internationali.

La randul sau, vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, a prezentat pachetul de masuri fiscale.

Chitoiu a spus ca, in linii mari, acest pachet de masuri fiscale presupune o ajustare a impozitarii in sensul simplificarii impozitarii pentru IMM-uri si micro-intreprinderi care au o cifra de afaceri sub 65.000 de euro.

El a aratat ca va fi introdusa impozitarea suplimentara la venituri obtinute din liberalizarea pretului la gaze atat pentru consumatorii casnici cat si noncasnici, specificand ca masura priveste companiile producatoare de gaze.

Chitoiu a aratat ca a fost simplificata si largita baza de impozitare la impozitul pe veniturile obtinute din agricultura in toate domeniile - vegetal, animal, pomicol - in sensul simplificarii si in sensul extinderii bazei de impozitare si crearii unui mediu concurential care sa aiba ca efect eliminarea evaziunii fiscale din zona agriculturii.

Vicepremierul a precizat ca va fi decalat calendarul de crestere a accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Chitoiu a spus ca va fi introdusa o taxa suplimentara de 0,5% pe cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale pentru a asigura fonduri pentru cofinantare la fonduri europene.

Potrivit lui Chitoiu, cea mai mare parte a veniturilor colectate in plus, de peste trei miliarde de lei, respectiv 0,5 puncte procentuale in PIB, se va duce pentru cofinantare la fonduri europene.

"Sunt si masuri de corectie a unor deduceri la calculul impozitului pe profit in Codul fiscal, le vom da dupa ce facem toate calculele", a mai spus Chitoiu.

El a aratat ca aceste masuri fiscale vor fi discutate in Comisia de Dialog Social la nivelul Ministerului Finantelor si la Ministerul Agriculturii, dar si in CES.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.