Presedintele Basescu a declarat, luni, ca, urmare a crizei din Algeria, se pune intrebarea "Cum ne aparam cetatenii?", el aratand ca acestia au plecat cu gandul ca statul ii va apara si ca nu se poate trece peste aceste evenimente fara a raspunde la intrebarea "Ce ne asumam din ce s-a intamplat?".

"Zilele acestea cu totii am vazut ca terorismul se afla la frontiera de sud a UE. Evenimentele din Algeria au confirmat inca o data ca grupari teroriste puternice sunt capabile sa ucida cetatenii nostri. Nu putem trece peste evenimentele din Algeria fara sa ne punem cel mai serios aceasta intrebare: Cum ii putem apara pe cetatenii nostri?", a spus Traian Basescu la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti.

Seful statului a precizat ca cetatenii pleaca cu sentimentul ca statul lor ii va apara.

"Nu avem o evaluare finala asupra a ceea ce s-a intamplat. Cert este ca acolo au murit cetatenii nostri nevinovati, cetateni americani, japonezi, oameni care s-au dus cu companiile noastre. Nu avem dreptul sa trecem peste acest eveniment fara a da un raspuns: Ce ne asumam din ce s-a intamplat in Algeria?".

Citeste si: Ponta: Nu am nimic de reprosat celulei de criza. Romanul dus la spital nu a putut fi salvat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.