Fostul deputat PDL Alin Trasculescu, cercetat de DNA pentu fapte de coruptie, a revenit, luni, la conducerea Registrului Auto Roman Vrancea, institutie pe care a condus-o timp de patru ani, pana in 2008, cand a fost ales parlamentar.

Potrivit prefectului de Vrancea Catalin Popescu, Alin Trasculescu a revenit luni la conducerea filialei judetene a Registrului Auto Roman.

Trasculescu a fost director al RAR Vrancea in perioada 2004-2008. In 2008, Alin Trasculescu a fost ales deputat de Vrancea, iar ulterior a fost suspendat din functia de director al RAR, cu posibilitatea de a reveni in functie, transmite MEDIAFAX.

Alin Trasculescu a facut o cerere pentru a reveni in functia de la RAR, solicitarea fiindu-i aprobata, astfel ca luni acesta s-a intors la serviciu.

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati, a fost incarcerat in 29 noiembrie 2012, cand Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii interdictiei de a parasi tara cu arestarea preventiva, admitand astfel propunerea DNA.

In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor, iar in 20 noiembrie Alin Trasculescu a anuntat ca demisioneaza.

Alin Trasculescu a fost pus in libertate la inceputul lunii decembrie 2012, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul fostului deputat fata de inlocuirea interdictiei de a parasi tara cu masura arestarii preventive.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Alin Trasculescu a candidat pentru un nou mandat de deputat in Vrancea, fara a mai avea sprijinul PDL, si a obtinut doar 12, 58% din voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.