Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde, fost ministru al Apararii, a declarat, luni, ca o eventuala participare a Romaniei la interventia din Mali urmeaza a fi decisa de CSAT, insa sumele pentru o asemenea actiunea sunt suportate de Ministerul Apararii, care are un buget mult prea mic.

"In acest moment, situatia din Mali este mult mai complicata decat pare la prima vedere. Comentariile in legatura cu actul terorist din Algeria sunt in acest sens, si anume ca atacul acela terorist nu a fost indreptat impotriva localnicilor, ci a fost un soi de actiune de represalii impotriva interventiei franceze in Mali. A fost o reactie la interventia franceza in Mali", a declarat Frunzaverde, intrebat cum vede o posibila participare a Romaniei la actiunea din Mali, transmite MEDIAFAX.

"O posibila interventie a noastra in Mali - care va fi hotarata de CSAT - trebuie sa aiba in vedere si bugetarea corespunzatoare, pentru ca MApN va suporta aceste cheltuieli, ori in proiectul de buget Ministerului Apararii ii este alocata suma de 1 miliard de euro, mult, mult prea putin. Adica, departe de cel 2,1 - 2,3% din PIB", a mai spus vicepresedintele PNL.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, duminica seara, ca luni, la ora 09.00, se va intruni Consiliul de Planificare a Apararii, care va discuta despre participarea Romaniei in Mali, urmand sa faca propuneri catre CSAT, el precizand ca este de parere ca va fi vorba despre misiuni de instruire.

El a spus, la Antena 3, ca decizia finala privind participarea Romaniei in Mali apartine CSAT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.