Deputatul PSD Eugen Nicolicea a sustinut, vineri, ca modificarile propuse a fi aduse Statutului senatorilor si deputatilor in ceea ce priveste imunitatea parlamentara si conflictul de interese ar putea fi eliminate, din cauza "interpretarilor eronate" aparute pana in prezent.

Nicolicea a aratat ca, in conditiile in care aceste propuneri vor fi eliminate, se va mentine situatia initiala, cand la Parlament se trimitea de catre Parchet tot dosarul, iar conflictul de interese nu va mai fi reglementat deloc.

Potrivit MEDIAFAX, deputatul PSD a spus ca interpretarile eronate ale acestor modificari, vehiculate in media, stau la baza posibilei eliminari a acestor modificari.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat, miercuri, ca plenul Parlamentului ar urma sa fie convocat in sesiune extraordinara pentru martea viitoare in vederea modificarii Statutului parlamentarilor, a aprobarii bugetului Legislativului si discutarea ordonantei privind indexarea pensiilor.

Proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor, obtinut de MEDIAFAX, cuprinde o prevedere potrivit careia hotararile Senatului sau ale Camerei, dar si ale Birourilor permanente, sunt definitive, executorii si obligatorii fata de orice autoritate publica.

Astfel, articolul 21 al Statutului senatorilor si deputatilor se modifica, fiind introdus urmatorul alineat: "Hotararile Camerei Deputatilor si ale Senatului, precum si cele ale Birourilor permanente ale celor doua Camere, adoptate in materie de imunitate parlamentara, sunt definitive si executorii, obligatorii fata de orice autoritate publica si se executa intocmai si de indata. Ministrul Justitiei raspunde de executarea acestor hotarari".

Totodata, proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor prevede ca, daca in timpul mandatului ANI sesizeaza incompatibilitatea unui parlamentar, comisia de resort din legislativ face un raport, iar daca se constata o astfel de stare i se va cere parlamentarului sa opteze intre functii.

Proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor mai contine o propunere prin care se solicita Parchetului sa noteze in cererea de retinere, arestare sau perchezitie a unui ales motivele concrete care justifica aceasta masura si sa nu mai trimita, ca pana acum, dosarul integral.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.