Magistratii Curtii de Apel Brasov au votat, joi dimineata, in adunare generala, pentru revocarea judecatoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Brasov, Cristinel Ghigheci, din cele 31 de voturi exprimate, 29 au fost "pentru", iar doua au fost nule, fara a exista voturi impotriva revocarii, transmite MEDIAFAX.

Procedura de revocare din functia de membru CSM a Alinei Ghica a fost declansata, joi de judecatorii Curtii de Apel Cluj, iar aceasta decizie va fi trimisa tuturor curtilor de apel din tara, care se vor intruni, la randul lor, in adunari generale.

Alina Ghica, fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, declara ca nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevazute de lege pentru revocarea sa din functia de membru al CSM, precizand ca va respecta deciziile luate in adunarilor generale ale judecatorilor.

Judecatoarea Alina Ghica a afirmat ca in 2012 a fost pentru prima data cand evolutia CSM a fost evidentiata pozitiv in rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Totodata, judecatoria Ramnicu Valcea a declansat procedura de revocare a lui Cristi Danilet din Consiliul Superior al Magistraturii, considerand ca si-a exercitat necorespunzator atributiile incredintate ca membru al CSM, intrucat a participat la o procedura netransparenta de alegere a conducerii institutiei.

Potrivit legii, un membru ales in CSM poate fi revocat la cererea majoritatii instantelor pe care le reprezinta, acestea hotarand cu doua treimi din randul judecatorilor in functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.